Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για πιο εύκολη περιήγηση. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Καθαρισμός νερού

Συντάκτης Vag 20/07/2018 0 Σχόλια Τα νέα μας,Θέματα υγείας,

Φίλτρα νερού για τον καθαρισμό του νερού


Πώς μπορώ να καθαρίσω το νερό που πίνω;

 


Το νερό, μαζί με την τροφή και το οξυγόνο είναι τα βασικά αγαθά για τη διατήρηση της ζωής. Η ποιότητα τους είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της ζωής κι είναι ο ποιο σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας. Καθαρό νερό σημαίνει υγεία, ευεξία και δύναμη.

  • Πώς ξέρω τι νερό πίνω;
  • Πώς μπορώ να το βελτιώσω;
  • Τι τρόποι καθαρισμού υπάρχουν;
     

Αυτές είναι μερικές από τις βασικές ή θα έπρεπε να είναι κάποιες από τις βασικές ερωτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου για τη σωστή ποιότητα του νερού που πίνει. Το νερό, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλες μας αναρτήσεις, δεν είναι απλώς ένα μέσο για να ξεδιψάσουμε. Είναι το βασικό συστατικό του οργανισμού μας καλύπτωντας περίπου το 80% της σύστασής μας, και συμβάλει συγχρόνως σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Για να μην επαναλμβανόμαστε, ανατρέξτε σε παλαιότερες σχετικές αναρτήσεις.

Άρα το βασικό μας ερώτημα είναι πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το νερό που πίνουμε;
Ο τρόπος καθαρισμού ξεκινάει από την ανάλυση της σύστασης του νερού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουμε τι νερό έχουμε ώστε να ξέρουμε τι καθαρισμό θα πρέπει να του κάνουμε, δηλαδή ποια μέσα να χρησιμοποιήσουμε ώστε να το φέρουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προς πόση. Τέλος, πολύ σημαντικό δεν είναι μόνο ο καθαρισμός του νερού, αλλά κι η χρήση του, την οποία θα αναλύσουμε παρακάτω.
 

Τι νερό έχουμε σημαίνει, εάν αυτό είναι πόσιμο ή μη, ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε τι είδους φίλτρα νερού βρύσης πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Το νερό που είναι πόσιμο σε έναν Δήμο ή μια Κοινότητα κι έχει αναλυθεί ότι δεν έχει ακατάλληλες ουσίες ή υπερβολικά άλατα, μπορεί εύκολα με μια διπλή ή τριπλή φίλτρανση κάτω πάγκου, δηλαδή με ένα προφίλτρο στερεών και δύο φίλτρα ενεργού άνθρακα σε BLOCK και σε κοκκώδη μορφή, να γίνει άριστο. Επίσης ένας απλός τρόπος φίλτρανσης είναι η χρήση κανάτας με φίλτρο ή χρήση φίλτρων νερού βρύσης που μπαίνει στο ακροφύσιο. Αυτοί οι δυο τρόποι είναι πολύ απλές φιλτράνσεις, αλλά σίγουρα είναι κάτι καλύτερο από το τίποτα. Σε περίπτωση που το νερό έχει αυξημένα άλατα, χρησιμοποιώντας την προηγούμενη φίλτρανση τριών σταδίων, αν προσθέσουμε και μια ειδική ρητίνη κατακράτησης αλάτων, καταφέρνουμε να έχουμε εξίσου πολύ καλής ποιότητας νερό.
 

Εάν το νερό που χρησιμοποιούμε είναι από πηγάδι ή γεώτρηση, το οποίο είναι μερικώς πόσιμο, μπορεί δηλαδή να έχει κάποια ποσότητα μικροοργανισμών, χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο με μια ειδική μεμβράνη υψηλής κατακράτησης π.χ. 0,02micron, καταφέρνουμε να περιορίσουμε αυτούς τους μικροοργανισμούς κάνοντας κατακράτησή τους, και έτσι έχουμε σωστής ποιότητας νερού.
 

Τέλος, σε περίπτωση μη πόσιμου νερού είτε λόγω σύστασης (ύπαρξη βαρέων μετάλλων) είτε λόγω κακού δικτύου διανομής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης, η οποία είναι από τις πιο υψηλές φιλτράνσεις του νερού, κάνοντας ένα νερό ακατάλληλο - μη πόσιμο, αρίστης ποιότητας. Πολύ σημαντικό στην αντίστροφη όσμωση είναι η ποιότητα της μεμβράνης, η οποία είναι η καρδιά της φίλτρανσης, κι η χρήση υψηλής πίεσης στο δίκτυο η οποία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση είτε αντλίας νερού είτε πιεστικού μηχανήματος.
 

Σε μερικές περιοχές που δεν υπάρχει πόσιμο νερό, η διανομή του νερού γίνεται με βυτία - ντεπόζιτα νερού. Το πιο σημαντικό στη χρήση νερού με τέτοιες μεθόδους, είναι η σωστή υγιεινή και του βυτίου που μεταφέρει το νερό, καθώς και του τροπου μεταφοράς του.
 

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η ποιότητα κι άρα η φίλτρανση του νερού εξαρτάται από την κάθε περιοχή. Άλλο είναι το νερό της Θεσσαλονίκης, άλλο είναι το νερό της Αθήνας, άλλο είναι το νερό της Πάτρας κλπ.
 

Σε περιπτώσεις που δεν μπορούμε να καθαρίσουμε μόνοι μας, μέσω φίλτρων, το νερό του δικτύου στο χώρο μας, χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένα νερά. Στα εμφιαλωμένα νερά υπάρχει το επιτραπέζιο νερό και το μεταλλικό νερό, και τα δύο άριστα για χρήση, πολλές φορές με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Το πιο σημαντικό στα εμφιαλωμένα νερά, θυμίζουμε ότι είναι η σωστή μεταφορά κι αποθήκευσή τους. SOS, να μην τα "βλέπει" ο ήλιος.
 

Να αναφέρουμε επίσης, ότι η νέα γενιά σε ψύκτες νερού βρύσης ή δικτύου σας παρέχουν μέσα από τα φίλτρα νερού που έχουν, εκτός του παγωμένου νερού, άριστης ποιότητας νερό.


 

OASIS - Ψύκτες & Φίλτρα Νερού. Η ποιότητα που σας αξίζει

Σχολιάστε