Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για πιο εύκολη περιήγηση. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Παραπλανητικές αναρτήσεις από "ειδικούς" για τα φίλτρα νερού

Συντάκτης Vag 27/02/2018 0 Σχόλια Τα νέα μας,Θέματα υγείας,

Φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης
 

Ψευδείς και παραπλανητικές αναρτήσεις από "ειδικούς" για τα φίλτρα νερού μπορεί να οδηγήσουν τον απλό καταναλωτή σε παραπληροφόρηση και λανθασμένες αγορές.
 

Κακά τα ψέματα, ο ανταγωνισμός στις μέρες μας, ειδικά και με την εξάπλωση του διαδικτύου, έχει ενταθεί καθώς η μεταφορά κι η εύρεση πληροφοριών έχει γίνει πολύ πιο εύκολη. Αυτό, όμως, έχει οδηγήσει και στην είσοδο στην αγορά "αλεξιπτωτιστών" που μπορεί να μην έχουν καμία σχέση με την παρεχόμενη υπηρεσία ή προϊόν που διαφημίζουν και να αποσκοπούν μόνο στο κέρδος.


Με την ίδια ευκολία, λοιπόν, μπορεί να παρέχουν και ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με προϊόντα ή υπηρεσίες.
Πρόσφατα, υπέπεσε στην αντίληψη μας ένα άρθρο σχετικά με τα σύστηματα φίλτρανσης αντίστροφης όσμωσης. Σε αυτό αναφέρεται ότι το νερό που προσφέρει η αντίστροφη όσμωση είναι απιονισμένο κι απαλλαγμένο από μεταλλικά άλατα, με pH μικρότερο του 7, με αποτέλεσμα το νερό να γίνεται "επιθετικό". Για να συμπληρώσει ο οργανισμός το ασβέστιο που χρειάζεται, το "τραβάει" από τα κόκκαλα και τα δόντια κι αυτό δημιουργηεί καρκίνο. Τέλος ότι η μεμβράνη, με την πάροδο του χρόνου, λόγω του ότι κατακρατά τους παθογόνους μικροοργανισμούς, δημιουργεί μια επικίνδυνη τοξίνη η οποία εισέρχεται στο νερό.


Το νερό που προέρχεται απευθείας από τη μεμβράνη σε ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης, πράγματι, είναι σχεδόν απιονισμένο. Για το λόγο αυτό, όμως, υπάρχει μετά από αυτή ένα φίλτρο που εμπλουτίζει το νερό με ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας κι ανεβάζει το pH, κι ενα φίλτρο ενεργου άνθρακα που ολοκληρώνει τη φίλτρανση και βελτιώνει τη γεύση.


Επιπλέον, τέτοιου είδους συστήματα φίλτρανσης, όπως κι όλα σχεδόν άλλωστε, έχουν τις απαραίτητες εγκρίσεις και πιστοποιήσεις. Οι αντίστροφες οσμώσεις 5 και 6 σταδίων τις OASIS, χρησιμοποιούν μόνο εγκεκριμένα υλικά από τους οργανισμούς CE, NSF, FDA και Water Quality, κι έχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την καλή λειτουργία και υγιεινή τους.


Με τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι μάλλον είναι πιο επικίνδυνη η παραπληροφόρηση από τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης.

 

OASIS - Ψύκτες & Φίλτρα Νερού, η ποιότητα που σας αξίζει

Σχολιάστε