Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για πιο εύκολη περιήγηση. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. - Πληροφορίες

Ενημέρωση για το πόσιμο νερό και την βελτίωσή του.

Συντάκτης Vag 20/01/2018 0 Σχόλια Θέματα υγείας,

Ενημέρωση για το πόσιμο νερό και την βελτίωσή του.


Το πόσιμο νερό και η βελτίωσή του, σε παγκόσμιο επίπεδο.Το πόσιμο νερό είναι το νερό που είναι ασφαλές για κατανάλωση ή για χρήση στην παρασκευή τροφίμων. Η απαιτούμενη ποσότητα κατανάλωσης πόσιμου νερού ποικίλλει, και εξαρτάται από τη σωματική δραστηριότητα, την ηλικία, τα θέματα υγείας και τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Οι περισσότεροι καταναλώνουν κατά μέσο όρο ένα λίτρο νερό την ημέρα και το 95% καταναλώνουν λιγότερα από τρία λίτρα την ημέρα. Για όσους εργάζονται σε ένα ζεστό κλίμα ή περιβάλλον εργασίας , μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 16 λίτρα την ημέρα. 

Το νερό της βρύσης, στις ανεπτυγμένες χώρες, ανταποκρίνεται στα πρότυπα ποιότητας και καταλληλότητας, όμως μόνο ένα μικρό ποσοστό καταναλώνεται ή χρησιμοποιείται στην παρασκευή τροφίμων. Άλλες χρήσεις περιλαμβάνουν το πλύσιμο, καθαριότητα - τουαλέτες και πότισμα - άρδευση. Ωστόσο, η χρήση της για άρδευση μπορεί να συνδέεται με κινδύνους λόγω των επιπέδων χημικών, τοξινών ή αιωρούμενων στερεών.

Το 89% των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, το 2015, είχε πρόσβαση σε νερό από μια πηγή που είναι κατάλληλη για κατανάλωση, 4,2 δισεκατομμύρια είχαν πρόσβαση στο νερό της βρύσης ενώ άλλα 2,4 δισεκατομμύρια είχαν πρόσβαση σε πηγάδια ή δημόσιες βρύσες. Τέλος 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια μη ασφαλή πηγή πόσιμου νερού που μπορεί να μολυνθεί από περιττώματα ή άλλες πηγές μόλυνσης. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μολυσματικές ασθένειες, όπως γαστρεντερίτιδα, χολέρα και τυφοειδή. Στις αναπτυσσόμενες χώρες η μείωση των ασθενειών που οφείλονται στο νερό και η ανάπτυξη ασφαλών υδάτινων πόρων είναι ένας σημαντικός στόχος δημόσιας υγείας. 
Το εμφιαλωμένο νερό βοήθησε σε αυτό και πωλείται για δημόσια κατανάλωση στα περισσότερα μέρη του κόσμου.
Τέλος και η βελτίωση συστημάτων για την φίλτρανση του νερού, κάνοντας ακόμη και μη πόσιμα νερά κατάλληλα προς πόση, όπως π.χ. η αντίστροφη όσμωση, έχει συμβάλει στην βελτίωση υγιεινής και επιπέδου ποιότητας ζωής σε περισσότερες χώρες στον πλανήτη.

 

 

OASIS - Ψύκτες & Φίλτρα Νερού, η ποιότητα που σας αξίζει.

Σχολιάστε